سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و ابو جحیفه گوید از امیر المؤمنین ( ع ) شنیدم که مى‏گفت : ] نخست درجه از جهاد که از آن باز مى‏مانید ، جهاد با دستهاتان بود ، پس جهاد با زبان ، سپس جهاد با دلهاتان ، و آن که به دل کار نیکى را نستاید و کار زشت او را ناخوش نیاید ، طبیعتش دگرگون شود چنانکه پستى وى بلند شود و بلندیش سرنگون زشتیهایش آشکار و نیکوییهایش ناپدیدار . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :30
بازدید دیروز :24
کل بازدید :212937
تعداد کل یاداشته ها : 170
103/9/8
2:23 ص

ده نکته آموزش ریاضی

 

1-      حل مسئله یکی از روش های آموزش ریاضیات است. ولی این موضوع صرفاً به آن معنی نیست که باید مجموعه ای از مهارتها و راهبرد ها را مستقیم به کودکان انتقال داد. بهترین روش تدریس از طریق سوال کردن می باشد. ( ایجاد انگیزه)

 

     همکار ان در تدریس علوم تجربی و اجتماعی و بخوانیم از این روش استفاده می کنند ولی در ریاضی کمتر است. مثلاً : چرا در کوهپایه ها شهر ها بیشتر است؟ خوب همکار محترم چرا در ریاضی سوال نمی کنیم که : . چگونه به این مسئله بپرادزیم؟

 

 

 

1-      در تدریس ریاضیات ، باید عاملی که کودکان را به کلاس درس علاقه مند می کند ، شناخته شود.اهمیت فوق العاده این که ما باید به دانش آموزان کمک کنیم تا اندیشه های ریاضی را چه در مدرسه و چه خارج از آن به کار ببرد.

 

2-      مبنای همه آموزش ها باید بر آزمایش ا ستوار باشد، به خصوص آزمایشی با مواد کمک درسی که ساخته ی خود کودکا ن است.

 

3-      گفت و گو در مورد ریاضیات باید یکی از اهداف آموزشی باشد. کودکان باید در مورد آن چه انجام می دهند ، بحث و گفت و گو کنند. شادمانی حاصل از حدس زدن و یافتن درست از طریق گفت و گو در باره ی ریاضیات حاصل می شود.بدبختانه بسیاری از دانش آموزان و معلمان ریاضی را به عنوان مجموعه ای از حقایق و مهارتها نگاه می کنند ، که باید حفظ شود. و این یکی از عواملی است که درس ریاضی را سخت تر می کند.

 

4-      این مفهوم که بسیاری از اندیشه ها ی ریاضیات با هم ارتباط دارند، باید گسترش داده شود.

 

5-      معنا جویی در ریاضیات باید به عنوان زمینه ای در آموزش مورد توجه قرار گیرد. مثا ل : چرا وقتی یک شی را از جاهای مختلف می بینیم متفاوت است ؟ یا چرا ضرب را به این صورت انجام می دهیم؟

 

6-      کار گروهی در ریاضیات باید به یک روش معمول تبدیل شود. کار کرد به صورت تنهایی در سطوح بالاتر انجام می گیرد ولی، کودکان باید با یک دیگر کار کنند . چون به علت تفاوت آن هاست که می توانند از هم یاد بگیرند.

 

7-      نیاز های متفاوت کودکان باید از مورد ملاحظه قرار گیرد . ( کودکان دارای ادراک متفاوت هستند و از طریق عوامل متفاوتی نیز تحریک و بر انگیخته می شوند)

 

8-      برای کودکان باید فرصت های برابر در یادگیری ریاضیات فراهم شود. ( تمام کودکان چه ضعیف و چه باهوش باید از امکا ن دست یابی به مبا حث پیشرفته ریاضیات را داشته باکشد و اگر به کودکان فرصت داده نشود، یاد نمی گیرد)

 

9-      پیشرفت کودکان در زمینه ی ریاضیات باید از طریق آزمون های کتبی تشخیص داده شودو آزمون ها باید شامل مباحث جدید باشد و وسیله ای برای تشخیص توانایی حل مسئله ، استدلال و سایر اهداف آموزشی باشد .

 

حل مسئله : حل مسئله فرایند به کار گیری دانسته ها و دانش قبلی در مواجهه باموقعیت های جدید و ناشناخته است .

 

 بر گرفته شده از کتاب : کمک به کودکان در یادگیری ریاضیات   ترجمه : مسعود نوروزیان